Съобщение за рязка промяна на метеорологичната обстановка

Уважаеми съграждани от Район „Вл.Варненчик”,

По информация на „Националния институт по метеорология и хидрология“ е обявена рязка промяна на метеорологичната обстановка за днес 22.01.2018 г. Прогнозата за времето е за опасни явления. Обявен е оранжев код за страната. Очакват се значителни валежи от дъжд, впоследствие сняг (20 – 40 л/кв.м.), придружени от силен до временно бурен вятър със средна скорост 14-19  м./с. и пориви около 24м./с. Предупреждаваме гражданите, да вземат под внимание предупреждението и препоръчваме, за тяхната безопасност да се затварят прозорците, да премахнат или укрепят предмети по прозорци и балкони, които могат да бъдат съборени и биха предизвикали непредвидени ситуации и инциденти. При възможност стойте на топло и безопасно място.

Водачите на МПС-та, да не паркират автомобилите по пътното платно, за да не възпрепятстват дейността на снегопочистващата техника.

Предупреждаваме всички юридически лица, стопанисващи рекламно-информационни елементи –  рекламни табели, винили, билбордове и други, да извършат оглед на  съоръженията с цел недопускане  възникване на инциденти. При констатиране на слабости в конструкциите – да бъдат предприети незабавни действия по тяхното обезопасяване.

При възникване на инциденти или критични ситуации подавайте сигнали на тел. 112 и тел.052/510482 или 052/575736.

Николай Костадинов

Кмет на Район „Вл.Варненчик”