Обявление за кампания „Залеси Варна“

Обявление

 

Уважаеми жители на Район „Вл. Варненчик“,

 

Уведомяваме Ви, че стартира кампания „Залеси Варна“, за есенно засаждане на дървета по инициатива на  Община Варна и екипа на сайта „Гората.бг“ в Район „Владислав Варненчик“.

Началото е на 28.11.2020 г. (събота) от 12.00 часа в СО „Ментеше“. Теренът, който ще бъде залесен е мястото, където бяха депонирани земните маси, генерирани от изкопни дейности при изграждането на новия „Мултифункционален спортен комплекс“ в Района (срещу бл. 405 от обръщача по ул. „Янко Мустаков“ преди първата спирка в дясно).

Към момента желание да участват в инициативата изразиха представители на училища, детски градини и спортни клубове от Района. Приканваме всички наши съкварталци които желаят, да се присъединят към нас в съботния ден, както и идната седмица. Ще се радваме, ако повечето от Вас откликнат на възможността да засадят дърво и да станат част от голямата кауза да облагородим и направим квартала ни по зелен.

Моля,  доброволците които имат възможност, да си носят подходящи инструменти (мотики, лопати и други).

Част от инструментите ще бъдат осигурени от районната администрация.

Инициативата ще продължи до 5.12.2020 г. или до засаждането на всички налични дървета и при спазването на противоепидемични мерки във връзка с Ковид 19.

 

Тел. за връзка: 052/ 57 57 18; 0882 / 255 955 – Павлина Гаврилова –  главен специалист КЧЗПОТ при отдел „Обществен ред и контрол“.

 

С уважение,

 

НИКОЛАЙ КОСТАДИНОВ

Кмет на Район „Вл. Варненчик“