Параклис Свети Мина и Народно читалище Петко Рачов Славейков.

Параклис Свети Мина и Народно читалище Петко Рачов Славейков.

Изглед към параклис Свети Мина и базар Владиславово.

Изглед към параклис Свети Мина и базар Владиславово.

Изглед към булевард Константин и Фружин.

Изглед към булевард Константин и Фружин.

Параклис Свети Мина от блок 308.

Параклис Свети Мина от блок 308.

 

СЪОБЩЕНИЕ 02.04.2020 г.

Уважаеми съкварталци,

Предоставихме дезинфекционни препарати на всички близо 650 етажни собствености  в Район „Вл. Варненчик“. По нормите за употреба и по наш разчет, количеството което е предоставено, би трябвало да стигне за дезинфекция на общите части за поне 10 дни.

Освен подробни писмени инструкции за употреба и необходимите мерки за безопасно боравене с материалите, както и указание да бъдат поставени  на видно място в ЕС, представител на всеки вход срещу име и подпис е получил:

  • 10бр. пакетчета с бързоразтворим хлор, като всяка доза от препарата се разтваря в 10 литра вода. Използвайте готовото количество за дезинфекция на етажни площадки, подове, стълбища и т.н.;
  • 10 литра HYPROX 500 3 % (кислородна вода) – течност готова за директна употреба. Използвайте за почистване на зони които са в контакт с ръцете, в това число – брави, копчета на асансьори, звънци, както и стълбищните парапети. След нанасяне на препарата чрез намокряне или пулверизиране, оставете да подейства 15 минути.
  • 2 бр. по 500мл. Етилов алкохол технически денатуриран спирт 70 %. Използва се за дезинфекция на същите повърхности както при кислородната вода.

До този момент сме предоставили около 6000 бр. предпазни маски и поетапно продължаваме!  Приоритетно, получилите такива са хората от най-рисковата група – над 60 год., след като всички наши съкварталци от тази група получат, имаме амбицията предпазни маски да бъдат предоставени и на останалите жители на Района.

Отново моля, спазвайте инструкциите за употреба на препаратите използвайки предпазни средства (маска, ръкавици, очила и т.н.). Използвайте ги разумно! При изчерпване на предоставения ви дезинфектант, моля, своевременно се обръщайте към нас на тел.: 052/57 57 36 или лично към мен на тел: 0885 05 01 25.

Бъдете здрави! Пазете се!

 

Николай Костадинов

Кмет на Район „Вл. Варненчик“

!